poniedziałek, 9 stycznia 2017

Warsztaty dekoracji tortów w stylu angielskim luty 2017


Serdecznie zapraszam na warsztaty dekoracji tortów w stylu angielskim wraz z malowaniem


MIEJSCE: Piła, ul. Śniadeckich 13b/32
Cena: 550 zł
Godz. 10.00-18.00  w sobotę jeśli będzie taka potrzeba przedłużymy

Termin:

25 lutego 2017



Co przewiduję:
- warsztaty w małych maksymalnie 6-cio osobowych grupach (aby zajęcia odbyły się musi być minimalna ilość osób, tj. 3)
- do dyspozycji uczestników będzie w pełni wyposażone stanowisko dekoratorskie
- przerwę obiadową, kawę, herbatę oraz słodki poczęstunek

Plan szkolenia:
- pokażę jak przygotować maślany krem tynkujący na bazie bezy włoskiej, bez użycia termometru cukierniczego; krem do tynkowania jest idealny, lekki, puszysty, prawie biały
- pokażę jak idealnie wytynkować tort, aby już na tym etapie miał kąt prosty, tak aby wyglądał tak jak tutaj (będę pracować na "żywym" torcie):



Nawet najpiękniejszy tort traci na uroku, jeśli spod niego wystaje złoty, błyszczący podkład. Pokażę, jak w łatwy i efektowny sposób przygotować podkład pod tort. Wykonamy drewniany podkład (taki jak na zdjęciu, z tym że biały, pasujący do tortu) oraz pokażę jak wykorzystać maty dekorujące.




Następnie pokażę jak obkładać tort masą cukrową oraz jak wykonać ostrrrrre krawędzie i równe boki takie jak tutaj (uczestnicy będą ćwiczyć na atrapach)



Omówimy również rodzaje mas cukrowych, sposób ich barwienia, przechowywania, etc.

Później przejdziemy do malowania różnymi technikami (na mokro oraz sucho za pomocą pędzli); uczestnicy będą wykonywali swoje prace na atrapach. W planach malowanie tortu ze storczykiem takiego jak tutaj:




Pokażę jak w prosty sposób wykonać efektowną falbanę




Na koniec pokażę jak udekorować tort dwustronną kokardą


Każdy uczestnik otrzyma na własność:
- swoje dzieło zapakowane w elegancki kartonik
- dla 3 pierwszych uczestników do wyboru:
- szpachlę cukierniczą niezbędną przy obkładaniu tortu masą oraz biały barwnik w proszku firmy Food Colours



- lub zestaw narzędzi dekoratorskich oraz biały barwnik w proszku firmy Food Colours


- lub talerz obrotowy na nóżce o średnicy 28 cm


- notesik i długopis na „tajne” receptury przekazane na szkoleniu
- notatki ze szkolenia
- dyplom Planety Ciast potwierdzający udział w szkoleniu

Będę starała się przekazać całą moją wiedzę w sposób rzetelny i odpowiem na każde trudne pytanie.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
Zapisy z przedpłatą na konto w całości lub w wysokości 250 zł (pozostała część płatna na miejscu) 72 1140 2004 0000 3002 7648 4181
Proszę pisać na adres: planeta.ciast@gmail.com
W przypadku pytań proszę o kontakt telefoniczny, będę wdzięczna za telefony po godz. 17 - 505 383 606.

Do zobaczenia!
Magdalena Sikorska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz